viernes, 22 de mayo de 2015

La robòtica educativa i els contes

La Robòtica Educativa és un sistema d’aprenentatge interdisciplinari que potencia el desenvolupament d’habilitats i competències en els alumnes. És centra, principalment, en la creació d’un robot amb l’única finalitat de desenvolupar de manera molt més pràctica i didàctica les habilitats motores i cognitives de qui l’empren. D’aquesta manera, es pretén estimular l’interès per les ciències pures i motivar l’activitat sana. Així mateix, fa que l’alumne sigui capaç d’organitzar-se en grup, porti a terme discussions que li permetin desenvolupar habilitats socials, aprengui a respectar el corresponent torn de paraula i aprengui a treballar de forma grupal.

Aquest recurs, des del punt de vista dels contes, és podria aplicar per realitzar lectures comprensives. Els infants podríen programar el be bot perquè fes un recorregut per les diferents escenes del conte i demostrar que l'han entès. La catifa la podríem elaborar prèviament els mestres segons quin siguin els nostres objectius específics a treballar.





3 comentarios:

  1. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  2. Hola Ainhoa!
    Penso que la robòtica educativa és una bona eina per treballar amb els nens/es d'educació infantil, ja que aprendran de manera més dinàmica, divertida i amb un aprenentatge significatiu. A més amb els bee bots podràs veure si realment han entès de que anava el conte. I crec que a les escoles s'haurien de veure més bee bots perquè pots treballar en tots els àmbits des de matemàtiques fins el coneixement del medi.

    ResponderEliminar
  3. Interessant proposta, realment les Bee Bot es poden aplicar a moltíssims camps educatius. Com bé diu la Sarah, són recursos en què els infants aprenen de manera dinàmica i divertida, aconseguint que l'aprenentatge sigui més eficaç i puguem arribar als objectius que ens hem plantejat d'una manera diferent, original i eficaç.

    ResponderEliminar